Tillbaka från sjukhuset.

Jahapp!!
Dottern vägrade äta mer idag och vi ringde sjukvårdsguiden och de sa att vi måste åka in till sjukhuset.

Vi kommer in och skriver in oss, sjuksköterskan tar tempen i örat på dottern och direkt när dottern ser sj-sköterskan komma med örontempen börjar hon vråla. När hon är klar får vi sitta och vänta och dottern blir gladare då hon ser akvariet med stoooora fiskar =)
 Efter 20minuters väntan kommer en annan sj-sköterska och ska väga henne. Vi får ta av alla kläder och blöjan, A börjar gråta och är helt tokig =( Stackarn minns att sist hon skulle vägas och mätas så fick hon sina sprutor =( Inte blev det bättre idag inte :S  A hade gått ner 400gram på bara 3dgr och det var för mycket då hon redan är smal sen innan, så de sa att det blir dropp men hur länge vet de inte.
 Vi fick ett eget rum på avdelningen med egen toa och tv =) liite tidsfördriv då de hade emlat A´s båda händer och ena armväcket då de skulle sätta in en vad de nu hette kateter?! till droppet. 1,5timmar fick vi vänta tills de kom och koppla in droppet. Hon sov 1timme på sängen i rummet, sen vaknade hon till och vägra somna om.
A skulle få ha dropp i 4timmar. Hon gallskrek då de skulle sticka in katetern och bandagerade om handen så droppet inte skulle röra sig och göra ont.
  Hon var sååå duktig fast hon skrek som en tok, jag förstår henne inte kul att bli fasthållen och stucken och massa annat hemskt som man inte tycker är speciellt skönt.

Längst ut på bandaget virade de runt någon självhäftande rosa bandage. Som vi sedan frågade om vi kunde få hem den då min man var till pressbyrån och köpte en ur gullig nalle till A. Så nallen fick bandaget runt sin hand precis som A =) tom på samma hand som hon hade haft, alltså på vänster hand.

A lät droppet va hon försökte inte slita loss det eller ta bort de, kanske kände hon på sig att "oj jag mår bra av det här!" och lät det va. Hon låg still i 5-6timmar där på sängen i princip så hon mådde ju inte bra, Annars är hon Aldrig still!!

Efter 1timme med dropp började hon babbla och ha sig =) så där såg man redan då att droppet gjorde susen.
Sköterskan frågade senare om A ville ha saft eller lite källarfranska med smör, hon åt mackan men saften fick va.

kl 13.00 kom vi till sjukhuset och blev utskrivna 20.15. Så i princip gick hela dagen åt att vara på sjukhuset, men huvudsaken är att A mår bättre och fick i sig näring!!

Sköterskan sa att vi skulle ge henne max 20ml välling på kvällen för att inte chocka magen, vi gav henne lite välling och hon drack upp allt!!! så hoppas det håller i sig nu att hon börjar äta igen!!




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0